Fremtidens Kirkebjerg folder sig ud med Glostrup på den ene side og Brøndby på den anden. Et nyt levende lokalområde for moderne mennesker med 1808 veldisponerede lejelejligheder og 35 rækkehuse. Tilgængelige i etaper fra 2021 og frem til 2025.

Kirkebjerg er helt sin egen – på den gode måde

Kirkebjerg er et nytænkende bykvarter med autenticitet, der favner det oprindelige industrielle miljø og rummer mangfoldigheden. Det industrielle udtryk giver karakter og kant, de omkringliggende villakvarterer spreder hygge, grønne naturområder garanterer luft og lys, den lette adgang til indkøb og transport er ren convenience – og områdets rige foreningsliv og mange sportsfaciliteter booster livskvaliteten.

Den røde by

Kirkebjerg opstod som industriområde lige efter 2. Verdenskrig og rummer en spændende industrihistorie af national og international betydning. Flere af fabriksbygningerne bevares og vil sammen med de kommende boliger danne rammen om det nye bykvarter, som bliver stedet hvor historien og fremtiden mødes og bidrager til fortællingen om fremtidens kirkebjerg.

Historisk er Kirkebjerg en del af ”Den Røde By” i Brøndby, hvor røde tegl er det gennemgående materiale. I det nye Kirkebjerg vil røde tegl også gå igen og være med til at bygge bro mellem fortid og nutid.

De nye boliger bliver kendetegnet ved deres høje kvalitet og en variation, som også har kendetegnet Kirkebjerg industrikvarter. Hermed videreføres den overordnede arkitektoniske identitet for området i en nutidig kontekst. Sammenhængen mellem Kirkebjerg som industrikvarter og det nye kvarter bliver således en vigtig del af bydelens identitet.