Oplev gratis seværdigheder for hele familien i Vestskoven

Hvis du bor i Kirkebjerg, er du kun fire kilometer fra Vestskovens flotte natur og spændende seværdigheder. Vi har samlet et lille udpluk af de gratis og naturlige seværdigheder, som du kan støde på, når du går rundt i skoven med familien.

Herstedhøje

Herstedhøje er Vestskovens højeste bakke. En bakke, der er kunstigt skabt af 2,7 millioner kubikmeter byggeaffald og jord fra byfornyelserne af København i 70’erne og 80’erne. Det svarer til, at 750.000 lastbiler har tømt deres lad i en stor bunke, som nu stikker 67 meter over jorden, og som i dag er en af Vestskovens største attraktioner.

Du kan gå, løbe eller cykle til toppen af Herstedhøje, og herfra kan du på en klar dag se Københavns tårne mod øst og Roskilde Domkirke mod vest. Den første hverdag i hver måned kan du få lov til at køre derop i bil, hvis du vil spare på kræfterne.

For foden af højen ligger Herstedhøje Naturcenter med café og udstilling, hvor du kan finde inspiration til dit besøg. Herstedhøje er et must-see for dig, der bor i Kirkebjerg.

Hvissingestenen

Seks meter lang, fem meter bred, tre meter høj og 18 meter i omkreds. Med sin størrelse og en vægt på 130 tons, så fortjener Hvissingestenen sin titel som Sjællands største sten.

Den blev gravet fri i 1967, og planen var at den skulle sprænges i luften, men Naturfredningsforeningen og kommunen fik i sidste øjeblik fredet stenen. Du kan i dag stadig se hullerne i toppen af stenen, hvor dynamitten skulle placeres.

Hvissingestenens er naturligt ikon for Vestskoven, og du skylder dig selv at tage ud og se med egne øjne, hvor stor den er.

Trippendals Galge

Trippendals Galge er et gammelt rettersted fra omkring 1577, hvor man afholdt henrettelser under Smørum Herred. En retskreds, der i størrelse svarer nogenlunde til Vestegnen i dag.

Her foretog man hængninger, halshugning m.m., og det er ikke uden grund, at stedet har lagt navn til boligområdet Galgebakken.

Den sidste offentlige henrettelse fandt sted i 1791. En skånsk kvinde, der havde slået sit nyfødte barn ihjel. Historien fortæller, at hendes kæreste skyndte sig til København for at få en benådning af Kongen. Det lykkedes, men hun hang allerede i galgen, da han kom tilbage.

Stedet er i dag markeret ved en lille høj og en orienteringstavle.

Hop på cyklen i Kirkebjerg, og kør ud til Vestskoven, hvor du kan få lov til at mærke en lille del af lokalhistorien ved en af de mange seværdigheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og følg med på vores Facebook-side, hvor vi deler nyheder og historier fra Kirkebjerg.