Kunst, kultur og Kirkebjerg

I Kirkebjerg kan du koble af i weekenden og få lidt kultur ind under huden ved at besøge nogle af de spændende museer i området. Du kan bl.a. tage en tur på Kroppedal Museum eller ARKEN. Oplev flere spændende udstillinger for alle aldersgrupper, eller bliv klogere på historien og kulturen i dit nye lokalområde omkring Kirkebjerg.

Kroppedal Museum

Tag familien med på Kroppedal Museum i Vestskoven otte kilometer fra Kirkebjerg, hvor I kan dykke ned i Kirkebjerg og omegns historie. Kroppedal er Vestegnens kulturhistoriske museum, og museet lægger vægt på at være ”museet rundt om hjørnet” for beboerne i området.

Børnene vil blive glade for at besøge Vikingebroen, der er et 700 meter langt vej- og broforløb, eller tage forbi musset til stjerneaften. En aften med foredrag om astronomien, hvor de kan få lov at observere stjernehimlen fra museets observatorium. Astronomi er et stort tema for museet, der bl.a. har en fast udstilling om den danske videnskabsmand Ole Rømer.

Entreen koster 50 kr. for voksne og er gratis for børn under 18 år. Derudover har museet en klub for historieinteresserede børn fra 8-14 år.

Læs mere om Kroppedal Museums udstillinger og aktiviteter her.

ARKEN

ARKEN åbnede i 1996, og den giver dig mulighed for at opleve national og international kunst i dit lokalområde. Tag vennerne eller familien i hånden, og oplev de smukke kunstværker i fantastiske omgivelser kun syv kilometer fra din nye lejebolig i Kirkebjerg.

ARKEN er placeret i landskabet som et strandet skib, og indenfor går det maritime igen med metaltrapper og tunge jerndøre med synlige møtrikker. I de flotte rammer finder du mere end 400 værker fra danske, nordiske og internationale kunstnere. Kunsten er spændende, og temaerne handler om moderne menneskers eksistens, og hvordan man kan se kunst i nye former, materialer eller medier.

Når du skal besøge ARKEN, kan det anbefales at starte turen ved Ishøj Station. Her har man etableret kunst-stien, ARKENwalk; en gangsti til ARKEN med 32 kunstneriske og knaldrøde lygter designet af kunstneren Jeppe Hein. Så kommer du i god stemning til en tur på ARKEN.

Entreen koster 140 kr. for voksne, 119 kr. for studerende og er gratis for børn under 18 år.

Læs mere om ARKENs udstillinger og aktiviteter her

I Kirkebjerg får du store kulturelle oplevelser tæt på. Du kan glæde dig til at se fantastisk kunst og suge historien til dig i dit nye lokalområde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og følg med på vores Facebook-side, hvor vi deler nyheder og historier fra Kirkebjerg.